De gevulde paprika met gehakt kennen we nu wel toch? Tijd om daar eens in te variëren! En wel met wat vissigheid. Heerlijke zoute tegenhanger met die knapperige paprika.

Ingrediënten voor 2 gevulde paprika’s

  • 3 paprika’s
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 blikjes tonijn
  • Een paar olijven
  • 3 theelepels kappertjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Geitenkaas/feta/geraspte kaas
  • Peterselie

How-To:
Fruit je ui, knoflook en 1 in stukjes gesneden paprika, en voeg na 5 minuten de ansjovis toe. Als deze helemaal gesmolten is, schep je alles in een schaal.

Doe de tonijn, kappertjes, zwarte olijven en platte peterselie bij de ansjovis. Meng door en breng op smaak met zwarte peper.

Halveer 2 paprika’s (of haal het dakje er vanaf, zoals ik deed) en vul deze met je mengsel. Als laatste doe je hier wat kaas en een beetje peterselie overheen, en schuif het 15-20 min in de oven. Wanneer de bovenkant bruin kleurt, ben je klaar om aan te vallen 🙂

Ik gebruikte geen koolhydraten bij deze maaltijd, maar je kan de paprika’s altijd opvullen met couscous.

X
X